ЗА КОРЕВЕР ТЕУНГ

 Coerver Coaching е водечко име на бренд во независното фудбалско образование, обезбедувајќи развој на играчи, тренери и клубови базирани на вештини во над 50 земји ширум светот.

Зошто - Наша цел е да ја поттикнеме љубовта кон вешт фудбал кај играчите, тренерите и родителите. Ние веруваме дека секое подобрување започнува со љубов кон играта.

Како - Нашата револуционерна наставна програма и метода, поддржани од науката, го променија начинот на играње и предавање на играта низ целиот свет. резултатот е трансформациско подобрување на фудбалските и социјалните вештини на децата. Испробано и тестирано е речиси 40 години од најдобрите професионални клубови и федерации и со над 1 милион играчи во грасрут фудбалот.

Што - Вашите играчи и тренери ќе ги трансформираат своите вештини користејќи го методот Коервер во камповите, академиите и тренерските курсеви на Коервер.

НАШАТА ИСТОРИЈА

Coerver Coaching е основана во 1984 година од Алф Галустијан и поранешниот великан на Челзи, Чарли Кук, кои беа инспирирани од филозофијата на легендарниот холандски тренер Вил Коервер. Заедно тие развија програма за настава што не заличи на ништо друго што беше достапно тогаш или сега.
Посветеноста на играта на Алф и Чарли и долгогодишното искуство го формираа столбот на бизнисот и направија Coverver она што е денес - почитуван, воспоставен и баран бренд на фудбалски тренери кој го револуционизираше начинот на кој фудбалот се предава и учат од играчите и тренерите.
При започнувањето на бизнисот изјавата за мисијата на Алф и Чарли беше „Да се ​​развијат вешти, самоуверени, креативни играчи кои добро се комбинираат со соиграчите и имаат вештини да одат сами” Оригиналната изјава за мисија на Кервер продолжува да биде во срцето на бизнисот, сепак, нејзината наставна програма и метод постојано се развиваат со текот на времето за да бидат во чекор со промената на природата на играта, додека остануваат верни на нејзините основни верувања. Овие верувања го поткрепуваат "Метод"И"Наставната програма„предаваше на секој играч и тренер што му донесе кредит на глобалниот фудбалски кредибилитет на Коервер.

ШТО УЧИМЕ, ПИРАМИДАТА ЗА РАЗВОЈ НА ИГРАЧИТЕ © 1997

МАСТЕРИЈА ЗА БОЛК: Фондацијата
Допирот, контролата и самодовербата што влијаат на секој друг дел од пирамидата. Ова учи напорна работа и самоодговорност.
ПРИМАЕ И ПАСУВАЕ: Вештини за тимска работа
Без нив малку е можно. Ова ја учи комуникацијата.
1v1 ДВИА: Индивидуални вештини
За да го задржите поседот и да создадете простор и време да поминете, трчате или пукате. Ова учи самодоверба и креативност.
БРЗИНА: Ментална и физичка брзина
Со и без топка. Забрзување. Реакција. Донесување одлуки. Ова учи на конкурентност.
ЗАВРШУВАЕ: Вештини за бодување околу шеснаесетникот
Фокус Тајмингот Храброст. Концентрација. Ова учи на одговорност.
ГРУПСКО ИГРА: Составување на сето тоа заедно
Одбрана од мала група. Напад на брз прекин. Комбинирана игра. Ова учи тимска работа.

НИЕ ВЕРУВАМЕ

  • Тренерите треба да се обидат да ја развиваат личноста, како и играчот.
  • Ѕвездените тимови и играчи обезбедуваат одлични модели за подучување и инспирација на младите играчи.
  • Поттикнување на напаѓачки начин на размислување каде напорната работа и посветеноста на тимот се приоритет.
  • Дека успехот на кој било тимски систем, тактика или формација на крајот зависи од квалитетот на индивидуалните вештини на играчите и ефективноста на нивната игра во мала група.
  • Мајсторството со топка е основата на нашата наставна програма.
  • На секој играч го учиме Кодексот на Coerver.

ПАТАЧА НА ИГРАЧ


Секој играч оди во една од фазите подолу, во зависност од нивната возраст.

ПАТАЧА НА ИГРАЧОТ НА УТВРДИ © 2018