Услови

Следните услови и услови ('Услови') ги покриваат веб-страниците за претплата на Sportsmethod Limited  www.coerverplayersclub.com ('Веб-страница за претплата').

Веб-страницата за претплата е во сопственост и управувана од Sportsmethod Limited ('Ние'), компанија вклучена во Англија со број 02322404, чие седиште е во Suite 1 Lower Ground Floor One George Yard London EC3V 9DF Велика Британија.

Со посета на веб-страницата за претплата, вие, клиентот, склучувате договор со Sportsmethod Limited и се согласувате со Условите. Тие претставуваат договор помеѓу вас и Sportsmethod Limited.

Може да ги измениме овие Услови од време на време. Секој таков амандман ќе ви биде испратен по е-пошта и ние ќе ги ажурираме условите на веб-страницата за претплата. Ако не се согласувате со каква било промена на овие Услови, мора да го прекинете користењето на нашата веб-страница за претплата.

Насловите на пасусите нема да влијаат на толкувањето на овие Услови.

1 Интелектуална сопственост

1.1 Содржината и дизајнот на веб-страницата за претплата и сите други материјали испратени до вас („Содржината“) се интелектуална сопственост на „Спортсметод лимитид“. Вие не можете да користите или репродуцирате или да дозволите некој друг да користи или репродуцира трговски марки или друга интелектуална сопственост, без писмено одобрение од Sportsmethod Limited.

1.2 Софтверот што работи на веб-страницата за претплата не може да се користи освен како што е експресно дозволено според овие Услови. Вие не можете да копирате, да го менувате инженерот, да модифицирате, да предизвикате штета или на друг начин да направите промени во софтверот.

2 Употреба на содржина

2.1 Содржината е строго за лична, некомерцијална употреба. Содржината може да ја прикажете на компјутерски екран или мобилен уред, за ваша лична, некомерцијална употреба

2.2 Не смеете да копирате, репродуцирате, снимате, модифицирате, пренесувате на која било друга веб-страница, да отстранувате трговски марки или известувања за авторски права или да ја експлоатирате Содржината без писмено одобрение од Sportsmethod Limited.

3 Лозинки и ваши лични информации

3.1 Пристапот до веб-страницата за претплата е отворен само за регистрирани претплатници. Секоја регистрација и претплата е за лична употреба само на регистрираниот корисник или претплатник. Не можете да ги споделувате вашето корисничко име и / или лозинка со која било друга личност. Не можете да ја споделувате или пренесувате вашата претплата.

3.2 Вие сте одговорни за употребата на Содржината со користење на вашето корисничко име и лозинка. Вие се согласувате веднаш да не известите доколку станете свесни за загубата, кражбата или неовластено користење на вашето корисничко име и / или лозинка или неовластено користење на содржината.

3.3 Вие сте одговорни за чување на вашите лични информации, вклучително и вашата адреса за е-пошта, ажурирани и корисничкото име и лозинката безбедни.

3.4 Доколку регистриран корисник или претплатник се утврди дека ги прекршува Условите, можеме да го откажеме или прекинеме пристапот до веб-страницата за претплата без понатамошна обврска кон вас.

3.5 Родителите / старателите мора да се пријават, да се регистрираат и да управуваат со употреба за сите играчи под 18 години.

4. Нарачки за претплата

4.1.1 Со поднесување нарачка на веб-страницата за претплата, вие се согласувате со овие Услови за употреба на веб-страницата за претплата.

Вашиот договор со нас е склучен само на првиот што ќе се случи;

4.1.2 Обезбедуваме платен или бесплатен пристап до Содржината преку Интернет

4.1.3 испративте завршена инструкција до нас и плативте за претплатата што ја нарачавте, а ние обезбедивме пристап до веб-страницата за претплата.

5. Испорака на содржина

5.1 Содржината се прегледува преку Интернет, преку веб-страницата за претплата за наведениот период на претплата. Претплатниците се испраќаат по е-пошта кога се додаваат нови содржини на веб-страницата за претплата.

5.2 Го задржуваме правото да ја суспендираме, менуваме или модифицираме Содржината или да го ограничиме користењето и пристапот до Содржината, според наше дискреционо право, во кое било време.

5.3 Sportsmethod Limited не е одговорен за неиспорака на веб-страницата за претплата поради околности надвор од нејзина контрола, како што се, без ограничување, филтрирање на е-пошта на Sportsmethod Limited преку услуги за блокирање на е-пошта, движење на е-пошта до несакани или несакани папки, грешка во адресата за е-пошта што ни е дадена, или не ни дадовте ажурирана адреса.

6. Цена

Цената на вашата претплата на веб-страницата за претплата ќе ви биде јасна на образецот за нарачка или на друг начин за време на процесот на нарачка, но може да се промени како што е наведено во став 7.1 подолу. Покрај цената, вие се согласувате да ги плаќате сите придружни такси што ги наплатува банката што издава / давател на плаќање, како што се надоместоците за обработка на девизниот курс.

7. плаќање, Автоматско обновување, Бесплатни проби, Поништување и Политика за враќање на средствата

7.1 Плаќање и автоматско обновување.

Вашата претплата на веб-страницата за претплата вклучува вклучување во тековен / план за плаќање што се повторува. Вашата претплата автоматски ќе се обнови на крајот на соодветниот период за наплата, освен ако не е откажана во согласност со упатствата за откажување подолу.

Ако вашата исплата за обновување ја одбие банката издавач, давателот на кредитни картички или PayPal, ќе имате 14 дена да дадете нов мандат за плаќање или вашата претплата ќе биде откажана.

Плаќањето ќе се наплати на вашиот избран начин на плаќање при потврда за купување и на почетокот на секој нов период на наплата, освен ако не е откажан. Го задржуваме правото да ги промениме цените и, во случај на промена на цената, ќе ве известиме за 28 дена однапред за промената испраќајќи е-пошта на е-адресата што сте ја регистрирале за вашата сметка. Ако не сакате да прифатите промена на цената, можете да ја откажете претплатата во согласност со упатствата вклучени во таа е-пошта и подолу. Ако не ја откажете претплатата откако ќе стапи на сила промената на цената и пред почетокот на новиот период на претплата, вашата претплата ќе се обнови по цената што важи за време на обновување, без дополнителни активности од вас, и вие овластете не да ви го наплатиме начинот на плаќање за овие износи. Вие сте одговорни за сите трошоци за пристап до Интернет од трети лица во врска со користењето на веб-страницата за претплата.

7.2 Бесплатни проби.

Претплатата на вашата веб-страница за претплата може да започне со бесплатен пробен период. Вашата прва исплата ќе се наплати на вашиот избран начин на плаќање веднаш по бесплатниот пробен период, освен ако не е откажан во согласност со упатствата за откажување подолу. Можете да ја откажете претплатата во кое било време пред крајот на бесплатниот пробен период. Доставуваме известување за условите за бесплатниот пробен период во моментот кога ќе се регистрирате, но нема да добиете посебно известување дека вашиот бесплатен пробен период ќе заврши или завршил, или дека вашата платена претплата е започната.

7.3 Политика за откажување и враќање на средствата.

Можете да ја откажете претплатата во кое било време пред истекот на тековниот период на наплата или бесплатен пробен период. Откажувањето ќе стапи на сила на крајот од тековниот период на наплата или бесплатен пробен период. За да ја откажете претплатата, одете до „Моја сметка“, „Претплати“, а потоа кликнете „Откажи“. Откажувањето ќе стапи на сила само на крајот од тековниот период на наплата (или крајот на бесплатниот пробен период), а до тогаш ќе имате пристап до веб-страницата за претплата. Ние не враќаме или кредитираме за делумно користените периоди на наплата. Имате законско право да се повлечете во рок од 14 дена по пријавувањето на веб-страницата за претплата. Сепак, потврдувате дека кога се регистриравте на веб-страницата за претплата, се согласивте за непосредна употреба на дигитална содржина и дека ако пристапите до која било дигитална содржина, ќе го изгубите правото да се повлечете од веб-страницата за претплата.

По откажување од која било причина, ваша одговорност ќе биде да го откажете одобрението за плаќање со вашата банка, PayPal или друг давател на плаќање.

8. Обработка на нарачки

8.1 Ние ќе ја обработиме вашата нарачка што е можно побрзо, но не гарантираме одредено време. Вашата нарачка ќе биде прифатена од нас откако ќе ги потврдиме деталите за регистрација, плаќање и испорака.

8.2 Кога ќе нарачате, мора да ни дадете целосни и точни информации за плаќање. Со доставување на вашите детали за плаќање, потврдувате дека имате право да ги користите тие детали за плаќање за оваа намена. Ако не добиеме одобрение за плаќање од банка издавач / давател на плаќање или овластувањето последователно е откажано, можеме веднаш да ја откажеме или суспендираме вашата претплата и / или пристапот до веб-страницата за претплата. Родителите / старателите мора да се пријават, да се регистрираат и да управуваат со употреба за сите играчи на возраст под 18 години.

9. Договор и прашања

Ние ќе ја обезбедиме веб-страницата за претплата во согласност со овие Услови и условите за секоја понуда или промоција што може да важат за вашата нарачка за претплата. Доколку имате контакт со прашања [заштитена по е-пошта]

10. Детали за плаќање

Порталот за плаќање што го користиме е лента. Ние не ги чуваме вашите детали за плаќање (освен како што е наведено подолу). Вие сте одговорни за ажурирање на деталите за плаќањето со промена на деталите во „Моја сметка“ и „Претплати“, а потоа со помош на копчето „Ажурирај“. Со тоа, ќе ги ажурирате деталите доделени на вашата претплата со известување на Stripe за промената на деталите. Страницата нема да ги чува деталите освен како што е споменато подолу.

Stripe се потпира на безбедни токени за плаќање или ID-а при креирање и управување со претплати. Ниту една кредитна картичка или други податоци за плаќање не се зачувани на веб-страницата за претплата, освен последните 4 цифри и датумот на истекување, па потсетниците може да се активираат кога кредитните картички истекуваат на автоматски периодични претплати. Сите други значајни податоци за плаќање се чуваат безбедно на ниво на портал (лента, PayPal итн.).

11. Правила на употреба

Употребата на веб-страницата за претплата бара компатибилни уреди и за одреден софтвер може да бидат потребни периодични ажурирања. Вашата употреба на веб-страницата може да биде под влијание на перформансите на овие ажурирања. Можете да пристапите до Содржината со скоро секој компјутер поврзан на Интернет или преку мобилен или други уреди (потребна е Интернет-врска). За детали во врска со поддржаните уреди, оперативни системи, веб-прелистувачи и оптимална поддршка за проследување, посетете ги нашите најчесто поставувани прашања.

Мора да имате брза Интернет-врска за пристап и користење на одредени аспекти на веб-страницата за претплата. 

Виша сила. Можно е веб-страницата за претплата и / или некоја или целата содржина да не бидат достапни за стриминг или преземање во кое било дадено време, вклучително (i) за време на какви било периоди на одржување или ажурирање, (ii) какви било прекини на напојувањето или серверот; (iii) како резултат на војна, немири, штрајкови, социјални немири, пандемија; или (iv) како резултат на други работи надвор од контрола на нас или трети страни („Виша сила“). Ние ќе вложиме разумни напори да ви обезбедиме што е можно повеќе претходна најава за прекин на услугата. Кога веб-страницата за претплата е недостапна од причини што не се во наша контрола или од нашите трети даватели на услуги, ние нема да бидеме одговорни кон вас. Може да има моменти кога мора да отстраниме одредени карактеристики или функционалност и / или уреди или платформи за да можеме да пристапуваме до веб-страницата за претплата. Ние ќе се потрудиме да ве известиме за која било од овие промени, правила за употреба и ограничувања, но вие се согласувате дека можеме да го сториме тоа според наше дискреционо право во секое време без претходна најава.

12. Политика за приватност и политика за колачиња

12.1 Вие потврдувате дека Sportsmethod Limited е контролор на податоци одговорен за обработка на вашите лични податоци за да ви овозможи пристап до веб-страницата за претплата. За повеќе информации во врска со нашата колекција, употреба и споделување на вашите информации, погледнете ја нашата Политика за приватност што може да се најде на веб-страницата за претплата.

12.2 За информации во врска со употребата на колачиња, погледнете ја нашата Политика за колачиња што може да се најде на веб-страницата за претплата.

13. Преференции во комуникацијата

Можете да ги промените преференциите за комуникација во кое било време ако одите во „Моја сметка“, потоа „Профил“. 

14. Ограничување на одговорност и обештетување

14.1 Додека се прават сите напори да се обезбеди точност и безбедност на информациите и советите дадени во Содржината, Спортсметод лимитид не дава никаква гаранција или гаранција за комплетноста, точноста или безбедноста на содржината.

14.2 Вие се согласувате да нè обештетите од какво било тврдење или барање кое било трето лице го достави или произлезе на кој било начин;

а) ваша употреба на содржината или,
б) повреда од вас, или од кое било друго лице кое пристапува на Содржината со користење на вашето корисничко име и лозинка, на која било интелектуална сопственост или друго право на кое било лице.

14.3 Предмет на ставовите 14.4 и 14.6, Ние ќе бидеме одговорни за какви било загуби што ги претрпевте затоа што ги прекршивме овие Услови, ако загубите беа разумно предвидливи за вас и нас кога сте ја купиле претплатата.

14.4 Ние нема да бидеме одговорни за;

а) каква било загуба во деловната активност; вклучувајќи губење на профит, приходи, договори, предвидени заштеди, податоци, добра волја или потрошени расходи или,
б) која било друга индиректна или последователна загуба што не е разумно предвидлива за вас и нас кога сте ја купиле претплатата.

14.5 Ние на кој било начин не ја ограничуваме нашата одговорност според законот за смрт или лична повреда предизвикана од наша небрежност или кршење на должноста или предизвикана од наша груба небрежност или намерно недолично однесување.

14.6 Предмет на став 14.5, нашата максимална одговорност кон вас нема да го надмине износот на последната такса за веб-претплата што сте ја платиле.

15. Настани надвор од нашата разумна контрола

Ние нема да бидеме одговорни за какво било одложување или непочитување на нашите обврски согласно овие Услови, доколку доцнењето или неуспехот произлезе од каква било причина што е надвор од нашата разумна контрола. Оваа состојба не влијае на вашите законски права.

16. Регулираат Законот

Овие услови се регулирани од и ќе се толкуваат во согласност со англискиот закон. Сите спорови или побарувања што произлегуваат под или во врска со овие Услови ќе бидат предмет на неексклузивна јурисдикција на Судовите на Англија и Велс.