Следниве одредби и услови („Услови“) ја покриваат веб-страницата на Sportsmethod Limited www.coervercoaching.com („Веб-страница“).

Веб-страницата е во сопственост и управувана од Sportsmethod Limited („Ние“), компанија основана во Англија со број 02322404, чие регистрирано седиште е во Suite 1 Lower Ground Floor One George Yard London Обединетото Кралство EC3V 9DF.

Со посета на веб-страницата, вие, клиентот, склучувате договор со Sportsmethod Limited и се согласувате со Условите. Тие претставуваат договор помеѓу вас и Sportsmethod Limited.

Можеме да ги менуваме овие Услови од време на време. Известувањето за какви било измени ќе ви биде испратено преку е-пошта и ние ќе ги ажурираме условите и правилата на веб-страницата. Ако не се согласувате со каква било промена на овие Услови, мора да престанете да ја користите нашата веб-страница.

Насловите на пасусите нема да влијаат на толкувањето на овие Услови.

1. Интелектуална сопственост

1.1 Содржината и дизајнот на веб-страницата и сите други материјали испратени до вас („Содржината“) се интелектуална сопственост на Sportsmethod Limited. Не смеете да користите или репродуцирате, или да дозволите некој друг да користи или репродуцира, какви било заштитни знаци или друга интелектуална сопственост, без писмена дозвола од Sportsmethod Limited.

1.2 Софтверот што управува со веб-локацијата не смее да се користи освен како што е изрично дозволено според овие Услови. Не смеете да копирате, да го менувате инженерството, да менувате, да предизвикувате штета или на друг начин да правите промени на софтверот.

2 Употреба на содржина

2.1 Содржината е строго за лична, некомерцијална употреба. Содржината може да ја прикажете на компјутерски екран или мобилен уред, за ваша лична, некомерцијална употреба

2.2 Не смеете да ја копирате, репродуцирате, снимате, менувате, пренесувате на која било друга веб-локација, да отстранувате известувања за заштитен знак или авторски права или комерцијално да ја искористувате содржината без писмена дозвола од Sportsmethod Limited.

3 Пристап до веб-локацијата

3.1 Пристапот до веб-страницата е отворен само за корисници кои се регистрирале.

3.2 Вие сте одговорни за користењето на Содржината.

3.3 Вие сте одговорни за ажурирање на вашите лични податоци, вклучително и вашата адреса за е-пошта.

3.4 Доколку се утврди дека ги прекршувате Условите, можеме да го откажеме или суспендираме пристапот до веб-страницата без дополнителна обврска кон вас.

4. Пријавување

4.1 Со посета на веб-страницата, се согласувате со овие Услови за користење на веб-страницата.

4.2 Обезбедуваме бесплатен пристап до Содржините онлајн.

5. Испорака на содржина

5.1 Содржините се гледаат онлајн, преку веб-страницата.

5.2 Го задржуваме правото да ја суспендираме, менуваме или модифицираме Содржината или да го ограничиме користењето и пристапот до Содржината, според наше дискреционо право, во кое било време.

5.3 Sportsmethod Limited не е одговорен за неиспорака на веб-локацијата поради околности кои се надвор од нејзина контрола, како што се, без ограничување, филтрирање на е-пошта на Sportsmethod Limited преку услуги за блокирање е-пошта, движење на е-пошта во ѓубре или спам папки, грешка во адресата на е-пошта ни е дадена или не сте ни дале ажурирана адреса.

6. Договор и прашања

Ние ќе ја обезбедиме веб-страницата во согласност со овие Услови. Доколку имате контакт со прашања [заштитена по е-пошта]

7. Политика за приватност и политика за колачиња

7.1 Вие признавате дека Sportsmethod Limited е контролорот на податоците одговорен за обработката на вашите лични податоци за да ви овозможи пристап до веб-страницата. За повеќе информации за нашето собирање, користење и споделување на вашите информации, ве молиме погледнете го нашиот Приватност што може да се најде на веб-страницата.

7.2 За информации во врска со употребата на колачиња, погледнете ја нашата Политика за колачиња што може да се најде на веб-страницата.

8. Ограничување на одговорност и обештетување

8.1 Додека се прават сите напори да се обезбеди точност и безбедност на информациите и советите дадени во Содржината, Спортсметод лимитид не дава никаква гаранција или гаранција за комплетноста, точноста или безбедноста на содржината.

8.2 Вие се согласувате да нè обештетите од какво било тврдење или барање кое било трето лице го достави или произлезе на кој било начин;

а) ваша употреба на содржината или,
б) повреда од вас, или од кое било друго лице кое пристапува на Содржината со користење на вашето корисничко име и лозинка, на која било интелектуална сопственост или друго право на кое било лице.

8.3 Ние нема да бидеме одговорни за;

а) каква било загуба во деловната активност; вклучувајќи губење на профит, приходи, договори, предвидени заштеди, податоци, добра волја или потрошени расходи или,
б) каква било друга индиректна или последователна загуба што не е разумно предвидлива за вас и за нас кога се регистриравте или ви беше овозможен пристап до веб-страницата.

8.4 Ние на кој било начин не ја ограничуваме нашата одговорност според законот за смрт или лична повреда предизвикана од наша небрежност или кршење на должноста или предизвикана од наша груба небрежност или намерно недолично однесување.

8.5 Предмет на став 8.4, нашата максимална одговорност кон вас нема да надмине 5000 фунти.

9. Настани надвор од нашата разумна контрола

Ние нема да бидеме одговорни за какво било одложување или непочитување на нашите обврски согласно овие Услови, доколку доцнењето или неуспехот произлезе од каква било причина што е надвор од нашата разумна контрола. Оваа состојба не влијае на вашите законски права.

10. Регулираат Законот

Овие услови се регулирани од и ќе се толкуваат во согласност со англискиот закон. Сите спорови или побарувања што произлегуваат под или во врска со овие Услови ќе бидат предмет на неексклузивна јурисдикција на Судовите на Англија и Велс.